Blogg

Vil du kobles opp mot maskiner for å leve lengre?

Her om dagen satt jeg og leste om utviklingen av proteser og hvordan man nå kan koble enkelte proteser opp mot nervesystemet slik at man kan styre protesene gjennom bevegelser nesten på samme måten som eksempel en vanlig arm eller fot.

Selvfølgelig er dette bare begynnelsen av utviklingen av nye proteser og kybernetikk, og jeg spurte meg selv hvor langt jeg selv er villig til å gå dersom jeg blir gitt muligheten til å forlenge livet ved hjelp av kybernetikk og andre former for forbedringer av menneskekroppen.

For virkelig å finne ut av dette måtte jeg stille meg selv spørsmålet om jeg tror mennesket har en sjel, og om denne sjelen om den finnes vil kunne overføres fra en biologisk kropp til en kunstig silikonbasert mekanisk kropp.

Selv fant jeg ut at om sjelen finnes og den kan «overføres» til en forbedret kunstig kropp så ville jeg nok ha gjort det, men det forutsetter at jeg er hundre prosent sikker på at også sjelen eller jeget faktisk blir overført og at jeg ikke dør i prosessen, mens en mekanisk kopi av meg fortsetter å leve som om den var meg.

Det vil selvfølgelig være ganske vanskelig å vite for andre om det faktisk er JEG som våkner i den nye kroppen eller om det bare er en kopi, og jeg tror at så sant vi ikke har en god måte å vurdere at «sjelen» faktisk er overført så vil jeg nok nøye meg med å kun oppgradere den kroppen jeg i dag har med hjelp av ulike metoder som jeg håper vil eksistere i fremtiden.

Så hva mener du? Ville du kastet deg på oppgraderingsbølgen og lat forskere overføre din bevissthet til en silikonbasert kropp om du ble fortalt du ville kunne leve så å si evig etter overføringen?

Legg igjen ditt svar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply