Blogg

Hvorfor er det galt å si til noen at de er feite?

Det er en ting jeg stadig under meg over, og det er dette fenomenet med at man nå skal være stolt av at man er feit, og at folk ikke skal kunne si til venner og kjente at de kanskje burde slanke seg litt.

For meg er dette ganske uforståelig ettersom vi vet at det ikke er sunt å være feit, og vi vet at det er en rekke sykdommer folk i dag får som en direkte følge av sin usunne livsstil og det faktum at de er for feite.

Personlig jobber jeg nå selv med å gå ned en fem til åtte kilo fordi jeg merker at det ekstra fettet jeg har latt bygge seg opp de siste to til tre årene har ført til at jeg nå bli fortere andpusten, og oftere får smerter i brystet noe jeg ikke ser som veldig gode tegn på en sunn og frisk kropp.

Nå vil kanskje mange si at jeg nok ville blitt lei meg eller sint om folk rundt meg begynte å kalle meg feit, men faktum er det at jeg nok heller ville sett på det som det ekstra dyttet jeg trenger for at jeg faktisk skal snu meg rundt og gjøre noe med saken.

Jeg tror også ikke jeg nødvendigvis ville sett på det som kritikk av meg som person, men heller som om mine venner og familie ønsket meg alt vel, og derfor påpekte for meg at jeg nå kanskje bør gjøre noe med «problemet» før det går så langt at de helsemessige skadene blir så store at de ikke kan reverseres ved slanking alene.

Dessverre er det i dag blitt slik at all form for kritikk skal tolkes i den mest negative retning det er mulig, og man skal føle seg krenket og fornærmet for den minste kritikk enten den er ytret med den beste intensjon.

Nå leste jeg også her om dagen om hvordan man i Russland ønsker å bekjempe fedmeproblemet i landet for å få bukt med det de mange såkalte livsstilssykdommene som hvert år koster staten milliarder av kroner, og man har kommet frem til at myndighetene nå skal kunne bløtlegge folk som er det man kan kalle helsefarlig overvektige.

Dette mener jeg er en flott ting da det vil kunne føre til at man skaper et samfunn der sunnere kosthold og en sunn livsstil blir normen, og ser vi til andre land som eksempelvis Japan så har man også der hat lignende tiltak for å bekjempe problemet med fedmerelaterte sykdommer.

Selv tror jeg at folk med enkelhet kan gå ned i vekt om de ikke får leve i en beskyttet boble der ingen hverken kan kritisere dem eller kreve at de gjør noe for å forbedre sin egen helsesituasjon, og jeg tror derfor man også i Norge burde kunne ha innført regler der man sa at blir man syk som en direkte følge av ens overvekt så får man ikke sykepenger med mindre man kan påvise at man faktisk gjør noe med problemet.

Så hva synes du? Er du enig med meg eller mener du folk må få være så feite og syke som de selv måtte ønske, og at samfunnet skal betale for dem?

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply