Hvordan kan norske journalister støtte det Kinesiske regimet?

Som de aller fleste i Norge vet har vi en ekstrem venstrevridd presse her i landet, og det er derfor kanskje ikke så underlig at vi her i landet får høre veldig lite om hva som nå foregår i Hong Kong der kinesiske myndigheter nå slår hardt ned på demokratiforkjempere og journalister.

Selv om vi gang på gang kan lese artikler i Norsk presse hvor man oppfordrer journalister og politikere til å «stå opp» for verdens journalister er det en øredøvende stillhet å høre fra norske journalister når det kommer til dekningen av hvordan kinesiske journalister og media eiere i Hong Kong nå blir utsatt for all verdens typer skremselstaktikker og vold.

Nå sist ut var angrepet på mediemogulen Jimmy Lai der to maskerte menn på motorsykkel forsøkte sette fyr på huset hvor Jimmy Lai bor.

Heldigvis reagerte sikkerhetsvaktene til Jimmy Lai raskt og fikk slukket brannen for noen kom til skade, men det faktum at Lai’s publikasjoner som inkluderer avisen The Apple Daily har vært sterkt kritiske til myndighetene i Beijing på grunn av myndighetenes harde linje ovenfor protestantene i Hong Kong gjør at mange tror angrepet nok ikke var en tilfeldighet.

Hentet fra Twitter

Selv om det rapporteres om stadig mer vold og stadig dårligere vilkår for journalister i Hong Kong og Kina ser man her hjemme i Norge et samlet pressekorps som tar til orde for støtte til kommunismen og sosialismen som verden over nå bidrar til stadig dårligere kår for en fri og uavhengig pressen.

Personlig vil jeg si jeg finner det underlig at en yrkesgruppe som er så avhengig av nettopp demokratiet, ytringsfriheten osv som det journalister er i det heletatt kan finne på å støtte kommunismen og dens port åpner sosialismen når man ut fra alle historiske erfaringer vet hvilke forhold for ytringsfriheten og pressefriheten disse totalitære ideologiene innebærer.

Forstå det den som kan, men for meg fremstår Norske journalister som mindre begavede personer som i dag får betalt for å gjengi informasjon de blir tildelt fra myndighetene.

Kilde: zerohedge.com

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar