Kulturkrigen har ankommet Catwalken i Paris

Det var under moteuken i Paris at to av Paris største stjerne kom ut og advarte mot den økende «puritanismen» som nå har fått spre seg innad i moteverdenen, og som nå er i ferd med å ødelegge industrien.

Både Hedi Slimane fra motefirmaet Celine og Saint Laurent’s Anthony Vaccarello mener politisk korrekthet nå kveler skaperfriheten og gjør det vanskeligere for kunstnere å uttrykke seg fritt.

Hedi Slimane sier blant annet at han frykter «politisk korrekthet» truer den fundamentale skaperfriheten, og at «demagogisk politisk korrekthet har blitt en ny form for tyranni».

Vaccarello gikk enda lengre i sin kritikk av den politiske korrektheten som nå har gjort sin entre i moteverdenen og sa under et intervju like før moteuken i Paris startet at «det nå er umulig å ha et synspunkt som går imot massene».

Den Belgiske moteguruen raset også mot «den politisk korrekte innførselen av kvoter som gjør at man må telle hvor mange av de som deltar på et show som er fargede eller tilhører andre minoriteter i samfunnet.»

Du kan lese mer om saken her…

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar