NFO krever oppreisning for den historiske undertrykkelsen av Nisser i Norge

En representant for Nissenes Frigjøringsorganisasjon(NFO) sier til Nisseland.net at det er på tide Norske og Svenske myndigheter nå vedkjenner seg den systematiske forfølgelsen og undertrykkelsen av Nisser som har funnet sted i de to landene opp gjennom tiden.

«Nisser har blitt utsatt for en systematisk forfølgelse ved at nissekulturen er blitt mytofisert og latterliggjort som en del av populærkulturen med den amerikanske leskedrikkprodusenten Coca Cola i spissen» sier Alvis som er talsperson for NFO.

På spørsmål fra Nisseland.net’s reporter om hva han mener med mytofisering er så utdyper han dette ved å forklare at Nisser i norrøn tid ble stemplet som «tusser og troll», og at dette førte til at særlig Fjøsnissene fikk et dårlig rykte på seg.

Blant annet kjenner vi historier om at Fjøsnisser om de ikke får «gratis» mat og drikke finner på ulike sprell for å gjøre bøndenes liv vanskelig, og at ideen om fjøsnissenes hevnfulle oppførsel er latterlig.

Alvis sier videre at «Dette er beskyldninger som opp gjennom historien er blitt rettet mot nisser i generasjoner, og man kan også se hvordan denne løgnen og den rasistiske karakteristikken av nisser som små feite gnomer også har vært med på å tvinge folk fra å skjule sinn nisseidentitet.»

Ifølge Alvis skal også norske Samer ha deltatt i undertrykkelsen av Nissene her i landet, og de skal blant annet ha «stjålet» deler av designet til sine kofter fra Nissene, og skal særlig ha vært aktive i å drive nisser ut av reindriftindustrien som var svært viktig for Fjellnissenes kultur.

Nå krever altså Alvis og medlemmene i organisasjonen Nissenes Frigjøringsorganisasjon(NFO) oppreisning fra Norske og Samiske myndigheter som har undertrykket nissenes kultur, tradisjon og språk, og man krever en annerkjennelse av Nissenes egen nasjon Vinterland.

Skulle du ønske å støtte Nissenes kamp kan du bli med i Nissepartiet(NIP) som er NFO’s politiske avdeling.

Kilde: Nisseland.net

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar