Britiske arbeidere saboterer sine robot medarbeidere

I en ny studie utført av Universitetet De Montfort i Leicester hvor man sammenlignet arbeideres forhold til roboter på arbeidsplassen med Norge viste det seg at mens de norske arbeiderne så positivt på sine robot kolleger så la de Britiske arbeiderne «kjepper i hjulene» for robotene.

Professor Jonathan Payne som er professor innen arbeid, ansettelse og arbeidskvalifikasjoner fortalte at de under studiene hørte om arbeidere som stilte seg i veien for robotene, og som utførte mindre sabotasjeoppdrag mot dem.

«Det ser ut som man i Storbritannia har et problem med å implementere og ta i bruk teknologien» sa Professor Payne.

At man i Storbritannia nok har en større tradisjon der arbeiderne kjemper for sin arbeidsplass en i Norge er nok ikke så rart med tanke på at man ved starten av det 19 århundre hadde en tilsvarende situasjon i landet hvor en gruppe som kalte seg Ludditer kjempet en brutal kamp for å holde tilbake den industrielle revolusjonen i landet.

Professoren Payne sa videre at han mener Britiske arbeidsgivere lite trolig vil vise forståelse for arbeidernes bekymringer, og at de nok ikke vil ta seg bryderiet med å forklare hvorfor de ønsker å benytte seg av robotene.

Robotene er på vei og det vil nok ikke være lenge til man vil se roboter som både setter opp hus, arbeider på oljerigger, og som utfører ulike arbeidsoppgaver ved helseinstitusjoner.

Du kan lese mer om saken her…

Author: Jólnir Vinter

Legg igjen en kommentar