Kunstig blod og 3d printet hjerte

Vi lever i dag i en spennende tid til tross for at man stadig får høre i mediene hvor «galt» alt er, og at verden snart vil gå under.

Bare for noen dager siden ble det kjent at forskere i Japan har greid å lage kunstig blod som man tror kan være bedre enn vanlig blod, og i april i år greide man å 3d printe et helt menneskehjerte ved et forskningsinstitutt i Tel Aviv, Israle.

Du kan se mer informasjon om det 3d printede hjertet i videoen under.

Som de sier i videoen så er det en spennende tid vi lever i, men spørsmålet vi nå må begynne å stille oss er hvordan skal fremtiden bli, og om det vil bli en økt forskjell mellom folk som har råd til nye kroppsdeler, og de som ikke har råd til en «oppgradering» av kroppen?

I Norge er det stadig fremme nye saker i media hvor vi får høre om pasienter som ikke får den medisinske behandlingen de ønsker seg både fordi man mener den er for dyr og fordi man anser den som for lite utprøvd, og derfor ikke er villige til å betale for disse behandlingene.

Dette er noe som man nå burde begynne å diskutere i større grad åpent i samfunnet ettersom teknologien nå har gått så langt at vi nå står på grensen til en ny medisinsk revolusjon som om vi ikke er forberedt når den kommer vil føre til at vi får et nytt klassedelt samfunn hvor de som har råd til å oppgradere kroppen vil kunne leve lengre og bedre liv en de med dårlig råd.

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar