Blogg

Magic Leap vil bringe utvidet virklighet (AR) til folk flest

Magic Leap er et California basert selskap som den siste tiden har fått masse oppmerksomhet fra teknologiindustrien da selskapet ønsker å bringe AR eller utvidet virkelighet som det heter på norsk til folk flest.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Utvidet virkelighet eller AR handler om å tilføre maskingenererte 3D modeller til brukerens synsfelt slik at man får en såkalt utvidet virkelighet hvor skillet mellom den virtuelle verden, og den virkelige verden stadig blir utvisket.

Foreløpig har man snakket veldig mye om VR eller virtuell virkelighet som er teknologi der man bringer brukeren inn i en virtuell verden, men nå ser det ut som stadig flere av de store teknologi gigantene retter stadig mer av sin oppmerksomhet til AR ettersom AR vil kunne ha en mer funksjonell rolle i samfunnet da bruken ikke vil være begrenset til ett spesielt lokale eller område, men heller som begrepet tilsier utvider brukerens oppfatning av den virkelige verden.

Magic Leap har nå produsert ett hodesett som er ment for utviklere som ønsker å delta i utviklingen av teknologien, men man snakker allerede nå om at man vil kunne lage kontaktlinser folk vil kunne benytte som prosjekterer datagenererte 3D modeller inn i folks virkelighet noe som igjen vil åpne for nye og spennende bruksområder for teknologien.

Dersom du ønsker mer informasjon om Magic Leap kan du besøke firmaets websider eller du kan sjekke ut selskapets egen Youtube kanal.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply