Vi må stoppe forsøplingen av naturen

Da må jeg skrive en liten sak her på siden som ikke omhandler filmer, bøker eller andre tilsvarende ting som interesserer meg, men jeg syntes allikevel det er en viktig sak å si noen få ord om da dette er en sak som direkte rammer meg og de jeg er glad i.

Det jeg snakker om er selvfølgelig forsøplingen av naturen, og hvordan enkelte mennesker ser ut til å anse hele den norske naturen og det offentlige rom som dems private søppelkasse, og skal jeg være helt ærlig så er det veldig lite som gjør meg like «forbannet» som å se søppel som ligger og slenger i gatene eller ute i naturen.

Nå begynner jeg selvfølgelig å bli noen år, men jeg kan godt huske de gangene jeg var med familien som liten på fisketur enten det var på havet eller i skogen at vi hadde som hovedregel at den «søpla» vi bragte med oss ut i naturen skulle vi ta med oss hjem igjen.

Min Onkel synes jeg sier det bra når han sier at «greier du bære mat osv med emballasje som blir søppel ut i skogen, vel da greier du også å bære den samme tomme emballasjen ut av skogen når du drar hjem», og dette er jo selvfølgelig noe jeg og de fleste nok er helt enige i, men dessverre er det noen idioter der ute som ødelegger for alle andre både dyr og mennesker.

Når det er sagt så er det ikke søppelet i skogen som har gjort meg så forbannet denne gangen, men den stadig økende forsøplingen i gatene rundt i området hvor jeg bor, og hvordan det ser ut som om stadig flere selv med søppelkasser tilgjengelige for hver 200 meter greier å kaste fra seg alt fra Burger King emballasje til Pizza esker, brusflasker og annen dritt uten å tenke over hvilke skader dette kan ha på miljøet rundt seg.

Nå er jeg som nok de fleste som leser denne siden nok er klar over en lykkelig hundeeier, og jeg er derfor ofte ute og går turer og er dermed en av de som blir direkte rammet av denne forferdelige forsøplingen. Det har seg nemlig slik at hunden min som nå er bare ett år gammel spiser alt mulig rart, og når folk har kastet fra seg søppel som de enten har hat mat i eller noe annet som virker spennende for en ung hund så risikerer jeg at hunden min snapper det opp og spiser det.

Dette er selvfølgelig ikke noe jeg setter pris på da det ikke bare er ekkelt, men også da det er potensielt livsfarlig for hunden da det den spiser ikke bare kan være giftig for ham, men også kan sette seg fast i fordøyelsessystemet og dermed skape livstruende komplikasjoner.

For å ta ett noe ekkelt eksempel så måtte jeg her om dagen etter at hunden min hadde svelget ett eller annet laget av plastikk uten at jeg hadde sett det, så måtte jeg hjelpe ham da han skulle få det ut ettersom det var så langt at da det kom ut i avføringen ikke kom ut i en klump, men i en lang tarm som hang ut av baken og måtte trekkes ut av meg.

Selvfølgelig gikk det ganske greit for min hund selv om dette var ubehagelig for den, og den skreik litt da jeg dro søpla ut, men for ett dyr som lever i naturen kunne det hende det ikke hadde gått like bra. Jeg vil jo også si at selv om dette ikke var ett VELDIG stort problem for meg så var det jo noe ubehagelig å måtte dra plastikken ut a baken på hunden, og det bare fordi en eller annen IDIOT ikke har greid å kaste søpla si i en av de ca 50 søplebøtene som er hengt opp i området hvor jeg bor og går på tur.

Nå er jeg som jeg startet dette noe lange innlegget med veldig forbannet, og jeg har lyst til å skrive til politikerne og foreslå at de burde danne en form for søppel «politi» som gikk rundt og skreiv ut bøter for folk de tok i å forsøple naturen og det offentlige rom.

Så mitt avsluttende spørsmål i dette innlegget blir til alle dere som leser det: «Hva mener dere om forslaget mitt om ett søppel politi?»

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar