Film

NETFLIX: Darc

Her om dagen bestemte jeg meg for å se en film mens jeg ventet på at det skulle bli litt kjøligere ute slik at jeg kunne ta meg en tur ut med hunden, og da jeg klikket meg inn på Netflix flikk jeg opp forlag om at filmen Darc kunne være noe for meg.

Da jeg aldri har hørt om filmen eller har sett skuespilleren som hadde hovedrollen (Tony Schiena) tenkte jeg det ikke kunne skade å se filmen mens jeg ventet på at temperaturen ute skulle synke litt.

Når jeg her snakker om at jeg måtte vente på at temperaturen måtte synke før jeg kunne gå ut på tur med hunden så er det fordi vi her i Norge, og i Oslo fortiden opplever en varmebølge ulikt noe jeg har vært borti tidligere, og med en temperatur på 28 grader celsius midt på dagen så er det fornuftig å vente til kvelden med å gå lange turer med ens hund.

Uansett så valgte jeg å se filmen Darc som skulle handle om en vestlig gutt som hadde vokst opp under harde omgivelser i Japan hvor hans mor jobbet på et horehus for det japanske kriminelle syndikatet kalt Yakuzaen.

Da guttens mor en dag blir drept med gutten som vitne av lederen for den lokale Yakuzaen blir han tvunget til å leve et liv på gaten hvor han ender opp med så stjele mat og annet for å overleve, og ender til slutt opp i et ungdomsfengsel.

Her slutter historien om hva som hendte med gutten, og vi hopper flere år frem i tid, og møter igjen gutten som en voksen mann i USA der han blir løslatt som følge av at en politimann trenger hjelp av ham til å infiltrere den amerikanske delen av Yakuzaen for å redde den noe korrupte politimannens kidnappede datter.

Selvfølgelig greier helten som kaller seg Darc etter en tegneserie figur han likte da han var liten å infiltrere Yakuzaen, og han oppdager at mannen som har kidnappet kvinnen han skal redde er den samme som var med på å drepe hans mor da han var liten og bodde i Japan.

Han bestemmer seg derfor for å drepe denne mannen for å skape uorden innad i Yakuzaen, og det ender opp med at de finner ut at han har lurt dem og han blir torturert før han massakrerer hele den amerikanske delen av Yakuzaen på egenhånd og redder den kidnappede kvinnen.

Denne filmen er en av de mindre gode filmene jeg har sett i det siste, og selv om de forsøker å gjøre filmen bedre ved å benytte seg av unødvendig mye vold så blir det ikke en film jeg på noen måter vil anbefale folk å kaste bort tid på.
Selv om filmen hadde en god historie så har de gjort for lite ut av den, og ved å gjøre helten så å si uovervinnelig med umenneskelige egenskaper blir hele filmen noe absurd å se på.

Så for å konkludere er denne filmen hverken noe jeg vil anbefale å se sammen med familien eller alene selv om man skulle finne seg i en situasjon der man har veldig lite å gjøre. Jeg tror man vil ha mer å tjene på å finne frem en god bok å sette seg å lese en å kaste bort tid på akkurat denne filmen.

Men dersom du ikke tror meg og vil se filmen for å bedømme den selv, så finner du den ved å klikke på lenken under.

Netflix: Drac

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply