Noen få ord om Hunderfossen familiepark

Bildet er kopibeskyttet.

Da fikk jeg litt tid til å skrive litt om hva jeg sytes om Hunderfossen familiepark etter at jeg sammen med Mats og hans venn Harald den 10. juli besøkte parken.

Ettersom vi bor i Oslo så var reisen med sine 183 km noe lang, men med to veldig tålmodige gutter bak i bilen, og med en stopp der vi kjøpte oss en pølse og litt annet godt å spise så gikk turen på ca 2 timer og 30 minutter forholdsvis greit.

Vel framme i ved parken viste det seg at vi måtte betale 50 kroner for å parkere, og da stod vi parkert bare noen hundre meter fra inngangen, så det syntes jeg var en rimelig og grei pris.

Ettersom vi var så heldige at vi hadde fått sponset billettene inn i parken så var det en grei sak å bare spasere rett til inngangen, og ta seg gjennom billettkontrollen og inn i selve parken, og med et utrolig være med bare sol og ca 30 grader så vi virkelig frem til å kunne bade og kjøre karuseller i parken.

Dessverre viste det seg at vi skulle bli noe skuffet da vi fort fant ut at parken nok er mest beregnet på de aller minste, og de fleste av severdighetene og karusellene nok blir noe kjedelige for to tøffe ti åringer fra Oslo.

Heldig vis var det ett lite badeland hvor vi kunne kjøle oss ned, men også det var nok mest beregnet for de aller minste, og guttene ble rimelig fort leie av å bade i et overfylt basseng hvor det ikke fantes noen badesklier, og selv om far syntes det var flott å få en pause i gåingen ble vi fort nødt til å kle oss og vandre videre rundt i parken.

Nå skal jeg ikke bare være negativ til parken da den hadde utrolig flotte eventyrutstillinger som vi fikk sett, og berg og dalbanen med navnet Flåklypa som jeg og Mats bare måtte prøve. Mats så ut til å ta turen i Flåklypa noe bedre en sin far som syntes han ble slengt litt vel mye rundt.

Vi likte også veldig godt klatreparken som var en ny del av Hunderfossens severdigheter, og Mats og Harald greide begge med enkelhet å ta seg gjennom den første klatreløypa som var for barn opp til 14 år, og vi angret veldig på at vi ikke tok oss tid til å prøve løypen som var for 10 åringer og oppover også, og jeg har derfor lovet Mats at vi skal ta en tur til klatreparken på Skullerud etter ferien.

Så for å oppsummere vårt inntrykk av Hunderfossen familiepark så var det at parken nok er beregnet på småbarns familier, og at om man har barn over 8-9 år så blir nok de aller fleste severdighetene i parken litt lite utfordrende, og skulle man i tillegg være så uheldige at man var det en dag det ikke var strålende sol slik vi hadde ved vårt opphold i parken, vel da ville jeg nok tenkt meg to ganger om før jeg dro dit.

Heldigvis hadde vi strålende sol som gjør at nesten alt blir litt bedre, og da vi satte oss i bilen hjemover var begge guttene så pass trøtte at de like godt sov halve veien hjem.

Vi stoppet også på veien hjemover en gang for å spise en hamburger på Mc Donalds samtidig som vi kjøpte med oss en pose boller og litt brus.

Selv om Hunderfossen nok for ti åringen jeg hadde med meg ble litt lite utfordrende så hadde vi som helhet en flott dagstur, og jeg tror begge guttene syntes det var en hyggelig tur.

Ønsker du å lese mer om Hunderfossen Familiepark kan du besøke websiden dems ved å følge lenken under.

Hunderfossen.no

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar