TV-Serier

HBO Nordic: Knighfall

Da er det tid for en ny TV-serie anmeldelse og denne gangen er det History Channels serie Knightfall som man kan se på HBO Nordic jeg skal si noen ord om.

På lik linje med History Channels serie Vikings er også Knightfall delvis basert på historiske hendelser, og man får et lite innblikk i hvordan livet i 1100 tallets Europa utartet seg, og hvordan livet som en tempelridder i følge den mer politisk korrekte historien var.

I likhet med serien Vikings har produsentene av serien Knightfall tatt seg en del kunstneriske friheter som på filmspråket betyr at man «omskriver historien», og om man er litt opptatt av historie merker man fort at man har blandet sammen en del historiske hendelser som fant sted på veldig ulike tidspunkt i den virkelige historiske tidslinjen.

Dette er selvfølgelig ikke så viktig dersom man ser på serien ikke som en historisk dokumentar, men som det den er ment å være, nemlig en underholdningsserie basert delvis på historiske hendelser.

Med det ute av veien kan jeg jo si noen ord om selve serien:

I serien møter vi tempelridderen Landry som spilles av Tom Cullen. Landry er en tempelridder som etter å ha måttet rømme fra det Hellige land sliter med å opprettholde sine ordensløfter, og som faller for sine kjødelige lyster da han møter den franske dronningen Joan spilt av Olivia Ross.

Personlig mener jeg det er dette «fallet» som har gitt serien sitt navn, og man ser at mye av første sesong i serien handler nettopp om forholdet mellom Landry og dronning Joan, og hvordan Landry dras mellom sin lojalitet til munkeordenen han er leder av, og kjærligheten til kvinnen han elsker.

I sin jakt på den hellige gral er Landry tilsynelatende villig til å legge sin kjærlighet til dronning Joan til side, men da han oppdager at Paven som er hans venn og overhode ikke nødvendigvis har vært helt ærlig med ham, blir hans lojalitet til ordenen og den kristne tro svekket, og Landry bestemmer seg for å oppgi ordenen til fordel for kvinnen han elsker.

Serien er veldig underholdende, men passer ikke for de under 13 år da den inneholder en del ganske voldelige sener.

For alle oss andre som er noe eldre tror jeg serien så absolutt har en underholdningsverdi, og jeg tror mange vil finne det spennende å se en serie som bygger på historiske hendelser og som kan gi oss et lite innblikk i en ridders liv så dette er en serie jeg med god samvittighet kan anbefale.

Ønsker du å se serien og du har et HBO Nordic abonnement kan du følge linken under.

Knightfall

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply