Viste du at hunder kan få nyresvikt av å spise druer?

I går laget jeg en liten direktesendt video på min facebook konto hvor jeg pratet litt om det flotte sommer været vi nå opplever i Oslo, og som et lite sidespor kom jeg inn på hvordan min hund Loke liker å spise druer.

Jeg har hatt hund i mange år, men har aldri tenkt over hvorvidt noe så bagatellmessig som en drue kan være farlig for en hund, men da jeg har mange flotte venner tikket det ikke så alt for lenge etter at jeg hadde postet min lille videosnutt inn en melding på telefonen hvor jeg ble informert om hvor farlig nettopp en drue kan være.

En god venn av meg som også har hund sendte meg en link til en artikkel på Helsenorge.no hvor de opplyser om at druer og rosiner kan være farlig for hunder, og at det kan fremkalle nyresvikt. Det skrives imidlertid ikke noe om hvor store mengder druer eller rosiner hunden må innta før det er farlig, men de nevner at symptomer på at noe er galt er manglende matlyst, slapphet, diare og oppkast.

Som dere alle sikkert kan tenke dere ble jeg litt bekymret da jeg leste artikkelen hos Helsenorge.no, men da Loke like etter å ha spist de to druene jeg ga ham også slukte en hel hundepølse da jeg var på besøk hos min mormor tenker jeg at i alle fall symptomet på manglende matlyst ikke var et problem.

Jeg gikk også tur noe sent for at Loke ikke skal måtte gå ute i alt for varmt vær, og da vi var ute var det ingen ting som vitnet om at han var noe i nærheten av slapp, og jeg har hverken opplevd oppkast eller diare.

Så etter som jeg ikke kan se at Loke viser tegn til noen av faresymptomene som oppgis i Helsenorges artikkel, håper jeg alt går bra, og at Loke er en av disse hundene som tåler å spise en drue eller to.

Når det er sagt så vil jeg selvfølgelig ikke gi Loke flere druer da jeg ønsker å være på den sikre siden, og jeg vil jo oppfordre alle mine andre venner og bekjente som i likhet med meg IKKE kjente til denne faren for våre firbente venner ved å spise druer, og jeg legger derfor med en lenk til helsenorge.no’s artikkel i bunnen av dette innlegget

Til min anonyme venn som kom med denne viktige informasjonen om de FARLIGE druene, så vil jeg si tusen takk, og vi snakkes på matta så fort jeg blir i bedre form.

Klikk på linken for å komme til Helsenorges artikkel: Helsenorge.no

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar