Online sjekkere søker partnere av en høyere klasse en seg selv

Da er det endelig blitt vitenskapelig bevist det jeg alltid har sagt, nemlig at folk som søker partnere på nettet ofte ser etter partnere som er av en høyere «klasse» en hva dem selv er, og med «klasse» i denne forbindelsen mener jeg hovedsakelig utseendemessig.

Forskere har nå i USA undersøkt hvordan folk på sjekkesider i USA søker partnere, og har kommet frem til at folk ofte forsøker å sjekke opp partnere som av sidenes algoritmer ligger rundt 25 prosent over dem selv i attraktivitet.

I artikkelen som du kan lese her forklares det at folks grad av attraktivitet ble utregnet av sjekkesidenes algoritmer som tar høyde for hvor ofte brukeren blir kontaktet, hvor mange som klikker «liker» på en person, og en rekke andre parameter.

Disse funnene er veldig interessante synes jeg ettersom har hørt den Kanadiske såkalte «kontroversielle» samfunnsdebattanten og filosofen Stefan Molyneux har uttalt dette i en av sine leksjoner som ligger på hans youtube kanal.

Stefan Molyneux

I videoen hvor Stefan Molyneux snakker om mange ulike emner kommer han inn på dette med at man ofte når man skal finne en partner søker partnere av en høyere attraktiv «rang» en hva en selv er, og at man dermed egentlig setter seg selv opp til å feile.

Han sier videre at om man selv på en skala fra 1 til 10 på attraktivitet vurderer en selv til å være en femer og kun søker partnere som ligger på åtte til ti så må man forstå at en person som på den samme skalaen for attraktivitet mest sannsynlig også sikter mot å få tak i en partner av en høyere «rang» en hva han/hun selv er.

Videre begrunner han dette med at man bør forsøke å sette seg inn i en person med «høy rang» på attraktivitet skalaen, og spørre seg selv om man selv ville være villig til å date en person som skåret fem på skalaen om man selv var en åtter?

Dette er selvfølgelig en litt forenklet fremstilling av situasjonen i den virkelige verden hvor ting som biologi, personlighet, økonomi, utdannelse osv også spiller en rolle, men dersom man ser på nettdating så er det ikke så vanskelig å forestille seg at folk nok oftere går direkte etter utseende og noen få flere enkelt målbare parameter.

Jeg vil anbefale folk å sjekke ut Stefan Molyneux’s YouTube kanal.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar