TV-Serier

YouTube’s Cobra Kai “The Karate Kid Saga Continues”

Handlingen i Cobra Kai er satt til 30 år etter hendelsene ved All Valley Karate Tournament i 1984, og serien fokuserer på Johnny Lawrence gjenåpning av Cobra Kai Dojo, noe som fører til at hans rivalisering med Daniel LaRusso blir gjenopplivet.

Det er ikke ofte en gjenopplivning av en gammel film saga blir vellykket noe de siste «Star Wars» filmene kanskje er et godt eksempel på, men når nå YouTube Origins har gjenopplivet Karate Kid franchise med sin Cobra Kai serie vil jeg si de nok har fått til en vellykket gjenopplivning av franchiset.

Nå har det vært flere forsøk på å gjenopplive Karate Kid opp gjennom årene og den siste «floppen» var nok Will Smiths forsøk med sønnen Jaden Smith og Jackie Chan i hovedrollene, og med nordmannen Harald Zwart som regissør.

Filmen som hadde premiere i 2010 hadde ett budsjett på hele 35 000 000 kroner noe som ikke kunne redde filmen fra å være en stor «flopp» ettersom men forsøkte å skrive om hele Karate Kid sagaen noe publikum ikke reagerte særlig positivt på.

Når nå YouTube har valgt å gjenopplive den franchise har man valgt å fortsette sagaen der den sluttet i den opprinnelige første Karate Kid filmen, og publikum får nå vite hva som hendte etter den store kampen mellom Daniel LaRusso (Ralph Macchio) og Johnny Lawrence (William Zabka) endte.

Vi får også en rekke tilbakeblikk til hendelser i den opprinnelige filmen som gir nye og yngre seere en mulighet til å sette seg inn i hva årsaken til konflikten mellom Daniel og Johnny er, samtidig som vi får flere tilbakeblikk som forklarer hva som har formet Johnnys valg i livet.

I Cobra Kai følger vi Johnnys forsøk på å stable sammen livet sitt gjennom å gjenoppbygge karateklubben han som ungdom la ned mye tid og krefter i, og vi får se hvordan Johnny gjennom å møte den unge noe hjelpeløse Miguel Diaz (Xolo Maridueña) som på mange måter minner seerne om Daniel LaRusso.

Cobra Kai er en humoristisk serie som tar opp en del ulike problemstillinger, men som greier å holde en veldig underholdende stemning slik jeg ser det, og da jeg så serien sammen med sønnen min Mats som også likte serien veldig godt så vil jeg si at serien passer for både ett yngre og ett noe eldre publikum.

Dersom du ønsker å se serien så er de første episodene gratis, mens du vil måtte betale kroner 25,- per episode etter det.

Under kan du se den første episoden gratis:

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply