Forbrukerrådet advarer mot drikkeflasker av plast til barn

Etter en større undersøkelse gjort av forbrukerrådet på drikkeflasker til barn, ble det påvist for store mengder kjemikalier i flaskene og man går nå ut og advarer mot enkelte av flaskene man testet.

Artikkelen fortsetter under:

Dette er selvfølgelig ikke noe man skal ta lett på da det betyr at alle voksne menn i vesten får i seg så store mengder av det kunstig fremstilte kvinnelige kjønnshormonet Bisfenol A (BPA) at kroppen ikke klarer å absorbere alt.

Hvordan kan dette ha seg spør du kanskje nå?
Det skyldes at all mat og drikke som er pakket i plast eller i hermetikk blir «smittet» med dette skadelige kjemikalie, og når man så spiser denne maten tilfører man kroppen til stadighet små mengder BPA.

Som det heter i uttrykket «mange bekker små, gjør en stor å» så viser det seg at den utstrakte bruken av BPA i matemballasje fører til at vi sammenlagt får i oss så store doser av kjemikaliene at kroppen ikke greier å absorbere det noe som betyr at stoffene får mulighet til å ha en innvirkning på kroppens systemer.

Så hvor skadelig er egentlig disse stoffene for kroppen?
I følge folkehelseinstituttet kan for store mengder bisfenol A (BPA) føre til nedsatt forplantningsevne, nedsatt IQ og nyreskader.
Forskning i utlandet utført på ulike arter har vist at bisfenol A også påvirker og endrer produksjonen av kjønnshormoner, og fører til at overeksponeringen av det kunstig fremstilte kjønnshormonet bisfenol A (BPA) hos hanner reduserer den normale kjønnsdriften, og at man over tid ser en dramatisk økning av hanner med en homofil adferd.

Hos hunnene ser man at bisfenol A(BPA) påvirker puberteten og gjør hunnene hyper feminine, og at hunnene blir kjønnsmodne stadig tidligere.

Når man tenker på hvor tidlig vi utsetter våre barn nå for disse skadelige kjemikaliene som finnes i plast over alt, kan man ikke annet en spørre seg hvilke påvirkning disse har på våre barn, og om det kan være en sammenheng mellom denne eksponeringen som fører til at vi ser jenter stadig tidligere kommer i puberteten samtidig som vi ser en dramatisk økning av stadig yngre som har en biseksuell, homofil eller transseksuell legning.

Er det riktig at vi skal utsette våre barn og oss selv kjemikalier som påvirker kroppen vår så negativt som BPA gjøre bare for at de bedriftene som produserer og pakker maten vår skal kunne tjene noen kroner ekstra på å kunne benytte noe tynnere plast når de produserer matemballasje?

Er det ikke på tide å ta ansvar, og kreve at våre politikere forbyr disse farlige stoffene i maten vår?
Bli med i Havets Venner slik at vi kan stå sammen i kampen mot dette overforbruket av plast, og bruken av giftige kjemikalier i matemballasje.

Link til artikkel i VG

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar