Rollespilling var en gang stort på Vigrestad

Det begynner å bli noen år siden nå, men jeg husker enda da jeg og noen venner hjemme på Vigrestad fikk øynene opp for den spennende verdenen av rollespilling.

Selvfølgelig var det ikke så veldig mange som faktisk spilte rollespill på Vigrestad da jeg først oppdaget spillet gjennom en kammerat av min eldre bror, men vi ble fort flere og jeg tror alle som var med i den vesle gjengen av rollespillere alle så frem til helgene når vi sammen kunne trekke oss tilbake ned i en «mørk» kjeller utstyrt med regelbøker, pen og papir for å kaste oss ut i eventyrenes verden hvor vi var helter som kjempet mot all verdens rare skapninger.

Av de mange uinnvidde ble vi nok sett på som noe «rare» og «nerdete» som var betegnelsen som den gang ble brukt i en litt mer negativ retning en i dag, men det var noe jeg tror vi alle var ganske likegyldige til ettersom vi alle nok på den tiden levde litt i vår egen lille verden.

«Warhammer Fantasy Role Play» var det første spillet jeg virkelig fikk øynene opp for av rollespill selv om jeg også prøvde utallige andre spill sammen med «rollespill gjengen», og jeg tror blant de vi spilte mest var M.E.R.P (Middle Earth Role Playing Game) og AD&D.

Nå er det sikkert andre av dere som var med og spilte som kan komme opp med flere navn som kan tilføres listen, men jeg tror jeg har fått med de viktigste over, og poenget jeg vil frem til var hvor moro vi hadde det uten PC, Xbox eller Ipad som barn og unge i dag benytter seg av for å få seg en liten flukt fra virkelighetens stressende hverdag.

Personlig synes jeg det er trist at ikke flere har holdt fast ved rollespillingen da jeg tror det er en flott fritidsaktivitet for både barn og voksne, da det ikke bare stimulerer hjernen ved at man må bruke fantasien, og man må være mye mer sosial en hva det er nødvendig å være om man spiller ett såkalt MMO (Multiplayer Online Games) på en PC eller en annen elektronisk spill plattform.

Videre tror jeg det heller ikke er bra for barnas helse å tilbringe flere timer foran en skjerm der musklene i øynene ikke blir benyttet, og der man blir sittende i en og samme stilling i flere timer i strekk, noe nyere forskning viser ikke er bra for ryggen.

Nå er det dessverre ikke mulig for meg å gjenoppta rollespillingen på det nåværende tidspunkt, men jeg forsøker å få spilt litt brettspill nå og da, og jeg må si det er veldig moro å se hvor sosiale man virkelig også i dag kan være om man bare legger ting litt mer til rette for å være det.

Så noen ord til de av dere som var med i den såkalte «Shadows in the west» rollespill klubben som vi dannet på Vigrestad for å få RABATT på spillbutikken Avalon i Oslo, så håper jeg dere kanskje legger igjen en kommentar og sier hvilke spill dere satte mest pris på den gangen.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar