Blogg

Kampsport, Aikido og Pankration

En ting folk som kjenner meg vet er at jeg er en ganske ivrig kampsport utøver, og at jeg er veldig opptatt av alt som har med selvforsvar, våpen og andre former for kampkunst.

Som en helt vanlig person er ikke målet mitt å bli verdensmester eller vinne konkurranser, men å kunne tilegne meg nok kunnskap til å på en effektiv og minst mulig voldelig måte kunne forsvare meg selv og min familie dersom det skulle være nødvendig.

Ett annet viktig aspekt for meg med kampkunst/sport er selve treningen og det sosiale rundt treningen, klubben jeg er medlem i og møtet med alle de hyggelige menneskene som deler min interesse for nettopp ulike kampkunst tradisjoner, teknikker osv.

Personlig trener jeg i dag Aikido som er en noe mindre voldelig Japansk kampkunst som per dags dato nok ikke er den mest praktisk anvendbare selvforsvars kunst man kan trene, men sammen med enkelte andre i klubben jeg er medlem i forsøker vi å trene litt alternativt slik at vi også kan utvikle teknikkene slik at de også får ett noe mer anvendbar relevans i en selvforsvarssituasjon.

Nå er det viktig å påpeke at vårt mål ikke er å gjøre Aikidoen vår til noe man kan stille opp i en MMA ring med, men det er å gjøre teknikkene anvendbare selvforsvars teknikker som kan benyttes om man blir angrepet ute på gaten, og ikke nødvendigvis av en eller annen MMA mester.

Forhåpentlig er det flere som har en interesse i klubben for å strene Aikido med ett fokus på selvforsvar, men det vil vi finne ut av om jeg etter hvert som jeg blir i bedre form får instruere noen treningsøkter.

Selv har jeg i tiden som har vært lest en del på nettet og sett videoer der kampsporten Pankration som er en moderne versjon av kamptreningen man hadde i gamle Hellas, og jeg finner den stilarten veldig interessant.

Vi får se hva fremtiden har å bringe på dette punktet, men personlig tror jeg det er viktig uansett hvilken kampsport eller treningsform man utøver at man er åpen til endringer, og til å lære nye ting.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply