Søndagstur i Frogner og Vigelandsparken

Selv om Søndagen her i Oslo startet med regn ble det etter hvert opphold, og jeg bestemte meg for å ta med meg Mats på en liten spasertur i Vigelandsparken for å se på alle de flotte statuene der.

Da Mats allerede tidlig på morgenen hadde avtalt med nabogutten at de kulle leke sammen så var det ganske naturlig å høre om også han vill bli med oss på en aldri så liten «utflukt» for å oppleve litt av kultur Norge.

Det ville han så vi dro alle fire, ja for jeg måtte jo ha med Loke (hunden min) også ettersom vi tross alt skulle være ute å gå hele dagen.

Vi hoppet i bilen, kjørte opp til bensinstasjonen hvor vi kjøpte litt mat og drikke til å ha med oss, og så bar det av gårde til Vigelandsparken, men da vi kom frem til parkeringsparken og skule til å gå ut av bilen begynte det og pøsregne, og vi satt litt i bilen or å diskutere om vi skulle snu og kjøre hjem igjen.

Heldig vis måtte jeg gå ut av bilen for å se hvorvidt det kostet noe å parkere på søndager (noe det ikke gjorde), og da jeg var på vei inn i bilen igjen ga regnet seg, og vi fikk en flott tur i parken.

Hele tre timer tilbragte vi i parken hvor mesteparten av tiden gikk med til å se på de mange flotte statuene der, og til å klatre og ta bilder. Begge guttene så ut til å stortrives, og etter å ha vandret opp til Monolitten var begge guttene klare for å leke litt på lekeplassen som ligger ved hovedinngangen til parken.

Under kan dere se noen av høydepunktene på turen:

Innlegget fortsetter under videoen:

Vi gikk derfor tilbake til inngangen hvor vi satte oss ned for å spise og leke litt før vi igjen beveget oss tilbake til parkeringsplassen og dro hjem.

Det var en flott tur, og jeg tror vi ofte undervurderer hvor mange flotte severdigheter vi har her i Norge. Jeg synes selv det er veldig morsomt å dra på de mange ulike museene vi har her i Oslo, men tror nok teknisk museum foreløpig er Mats favoritt noe som irriterer meg litt ettersom det også er det dyreste stedet vi har besøkt til nå.

Og når jeg først snakker om pris så vil jeg jo også måtte nevne at selv om det er gratis inngang ved Vigelandsparken så er det noen helt vanvittige priser de opererer med inne i selve parken hvor de selger suvenirer, is, brus, kaker osv.

Personlig tror jeg de hadde tjent mer på en noe lavere utsalgspris da det nok ville økt salget, og jeg må jo si at når det kostet 15 kroner å benytte toalettene i parken så blir det litt i overkant for meg.

Men ut over denne lille «klagen» så vil jeg oppfordre alle til å ta seg en tur nedom Vigelandsparken neste gang de er i Oslo, både for å få seg en flott spasertur og for å få opplevd de mange flotte statuene parken har å by på.

Skulle du ha en kommentar til dette innlegget så vennligst benytt deg av kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar