Blogg

Svart mann kjørte ned tre hvite gutter

I disse dager er det veldig mye snakk om rasisme og Black Lives Matter i kjølvannet av hendelsen med den afro-amerikanske mannen George Floyd som døde under en arrestasjon i Portland, USA.

Her hjemme kunne man i flere uker etter hendelsen med George Floyd lese om hvor rasistisk det hvite USA er, og man fikk servert daglige uttalelser fra norske politikere som ønsket å score noen ekstra «poeng» ved å fordømme amerikansk politi, hvite mennesker generelt og vestlig kultur.

Selv om jeg er enig i at det var forferdelig at en mann uavhengig av hans hudfarge skulle dø under en arrestasjon hvor han tydeligvis ikke var direkte voldelig så sa jeg hele tiden at vi må vente til ALLE fakta er på bordet før vi fordømmer politimennene som foretok karestasjonen.

Videre har jeg hele tiden spurt folk om de ikke ser at det er en forskjell på hvordan mediene håndterer såkalte «rasisme» saker, og at i tilfeller hvor ofrene er hvite mens gjerningsmannen er svart/svarte så har mediene her i landet en tendens til ikke å skrive om saken.

Saken som du kan lese i lenken under er en slik sak som Norsk presse helt overså, og som helt klart er en sak som de aller fleste ville kalle en rasistisk motivert voldshandling, men ettersom slike saker ikke kommer frem i norsk presse får man et inntrykk av at rasismen i samfunnet vårt er ensidig, og at hvite er mer ansvarlige for rasisme og diskriminering en rasister med en annen hudfarge.

Her er en lenk til den lokale avisen som skreiv om saken, men som du som Europeer ikke få lest med mindre du benytter et VPN. https://kdvr.com/news/local/aurora-man-charged-with-attempted-murder-in-hit-and-run-that-injured-2-boys/

Så hvorfor skriver jeg om denne saken her på bloggen min spør du kanskje deg selv nå, og svaret er at jeg mener noen bør sette fokus på at vi trenger en mer balansert og uavhengig presse som forholder seg «objektivt» til nyhetene de rapporterer slik at det ikke skapes et falskt inntrykk av at det er mer eller mindre rasisme/diskriminering osv i samfunnet en hva det faktisk er.

Videre mener jeg at det også er viktig at vi får en mer objektiv dekning av nyhetene her i landet da jeg tror det vil kunne være med på å fjerne mye av den politiske konflikten vi nå ser vokse frem både her i Europa og i USA, og jeg tror vårt samfunn er best tjent ved at folk faktisk ser at ting ikke er så ille som politikere og ulike ekstremistiske grupperinger i samfunnet ofte ønsker det skal se ut som det er.

Jeg håper med andre ord at om folk ser innlegg som dette og spør seg selv om nyhetsbildet de ser på TV2 eller NRK kanskje ikke er helt til å stole på, og at de dermed søker mer informasjon på egenhånd slik at de kan se at verden nok ikke er så svart og hvit som det mediene ønsker å fremstille det som.

Leave a Reply