Blogg

Har norsk presse ingen integritet?

I dag satt jeg tilfeldigvis og så litt på TV2 Nyhetskanalen hvor de tok opp det amerikanske valget med to såkalte «eksperter» på amerikansk politikk i tillegg til programlederen som skulle drive samtalen fremover.

Etter å ha sett ca 5 minutter av dette TV2 programmet avslørte jeg de første løgnene TV2 serverer sine seere, og den første løgnen inkluderte det såkalte «drapet» på den afro-amerikanske 29 åringen Jacob Blake som ble skutt og drept av politiet i Wisconsin da han motsatte seg en arrest, drapstruet politiet og forsøkte å hente et våpen fra bilen sin.

I TV2’s dekning av saken fremstiltes skyteepisoden på Jacob Blake som et kaldblodig mord begått av politiet, og man viste et lite utvalgt videoklipp som skulle bygge oppunder denne vinklingen av saken, men som i etterkant har vist seg å ikke vise den fulle og hele sannheten.

Det virket selvfølgelig veldig underlig at TV2 ikke ønsket å fremme sannheten i denne saken gitt at den nå er ganske godt belyst på ulike sosiale medier, og jeg ble enda mer forundret over at INGEN av de to debattantene/ekspertene i studio ikke påpekte denne feilaktige vinklingen.

Form meg ville programmet kunnet vært et godt opplysende program dersom TV2’s journalister hadde opptrådd noenlunde objektivt, og de to gjestene/ekspertene hadde enten vært objektive eller i det minste at man hadde en ekspert fra hver side av det politiske spekteret slik at rapporteringen hadde vært litt balansert.

Dessverre viste TV2 Nyhetene seg å ikke være annet en løpegutter for venstresiden, og man kunne fort se at målet med programmet ikke var å informere det norske folk om situasjonen i USA nå ca 60 dager før valget, men heller var ment som opinionsbygging der målet er å fremme en venstrevridd, anti-kapitalistisk og anti-trump agenda.

Hadde pressen virkelig ønsket å informere det Norske folk om den politiske situasjonen i USA nå ville de ha invitert en ekspert fra hver av de politiske sidene, og journalisten ville stilt spørsmål og styrt samtalen i en retning der seerne fikk en mest mulig bred forståelse av situasjonen i USA nå i forkant av valget sett fra begge de politiske sidene.

Dette er min personlige mening og jeg ber dere gjerne kommentere hva dere selv mener om pressens objektivitet her i landet.

Leave a Reply