TV-Serier

YouTube’s Impulse

Her om dagen kom jeg over en ny TV-serie som går på YouTube’s versjon av Netflix kalt YouTube Originals, og siden jeg likte YouTube Originals versjon av Karate Kid kalt Cobra Kai så kunne det jo ikke skade og sjekke ut denne nye serien.

I serien møter vi den 16 år gamle Henrietta eller Henry som hun også av en eller annen merkelig grunn kalles som tilsynelatende lider av en sykdom som fører til at hun fra tid til annen får kraftige anfall noe som for en 16 år gammel amerikansk jente byr på mye problemer.

Da Henrietta en dag blir med skolens drømmegutt i bilen, og han tilsynelatende forsøker å voldta henne utløses ett kraftig anfall og Henrietta finner seg plutselig hjemme i sin egen seng og forstår tilsynelatende ikke noe av hva som har hendt.

Det skal i midlertid siden vise seg at Henrietta har en eller annen forsvarsmekanisme som gjør at hun kan teleporter seg rundt, og at skolens drømmegutt etter hendelsen i bilen er blitt lam fra livet og ned.

Vi får så følge Henrietta i hennes hverdag der vi ser hvordan hun sliter med å takle «nesten» voldtekten, og hvordan hun sammen med sin stesøster og skolens «utskudd» forsøker å finne ut hva slags «superkrefter» Henrietta er i besittelse av.

Så langt er hele første sesong lagt ut på YouTube hvor de fire første av 10 episoder ligger åpne for allmenheten. For å få sett de resterende episodene må du skaffe deg et YouTube Premium abonnement eller betale for hver enkelt episode.

Så hva mener jeg om serien Impulse?
For meg ble denne serien noe vanskelig å forholde meg til ettersom man dessverre ser ut til å være mer opptatt av å «fremme» en bestemt politisk agenda fremfor å skape god underholdning for folk flest.

Man går milevis for langt i oppfølgingen av denne ene hendelsen i bilen hvor Henrietta føler hun blir antastet av skolens store helt, og det faktum at man etter hver eneste episode informerer om hvor man kan ringe om man er blitt utsatt for seksuelt misbruk gjør at man ikke kan la vær å legge merke til propaganderingen i serien.

Jeg føler regissøren heller burde forsøkt å fokusere mer på selve historien rundt dette med Henriettas evne til å teleportere seg, og jeg tror de kunne gjort mye mer ut av ungdommenes forsøk på å finne ut hva som utløste Henriettas teleporterings evner.

Dessverre ble det litt for mye godhetsposering og politisk propaganda i serien til at jeg kunne leve meg inn i den noe jeg synes var litt synd ettersom jeg tror serien hadde ett stort potensial.

Nå gjenstår det selvfølgelig å se hva som hender i sesong 2, men fortsetter de i samme retning som i sesong 1 så vet jeg at det ikke blir spilt av mer en maks to episoder av sesong 2 her i huset.

Under kan du se episode 1 av Sesong 1.

Dersom du er enig eller uenig med meg så gjerne legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply