Vil roboter kunne erstatte menneskelig arbeidskraft, og vil det endre måten vi ser på immigrasjon?

Jeg har tidligere skrevet om hvordan det kan se ut som om robotene kommer til å ta over stadig flere arbeidsoppgaver i samfunnet, og ifølge en rapport fra Bank of England tror man minst 50% av jobber kan automatiseres i løpet av få år.

Dette høres selvfølgelig ikke så veldig skremmende ut tenker du sikkert om du har ett såkalt «håndverker» yrke, men ifølge de siste oppdateringene på teknologifronten så må du nok tenke dem om en gang til da det nå ser ut som om en såkalt humanoid (menneskelig) robot produsert i Japan om kort tid vil kunne erstatte snekkere.

I følge en artikkel på nettstedet engadget.com har man ved Instituttet for avansert industriell vitenskak og teknologi bygget en humanoid robot ved navnet HRP-5P som kan håndtere flere bygningsarbeider oppgaver, og roboten kan i dag ved hjelp av miljønavigering, objekt gjenkjenning og forsiktig bevegelsesplanlegging installere gipsplater helt på egenhånd.

Innlegget fortsetter under:

Om ikke dette får deg til å tenke deg om to ganger når det er snakk om hvorvidt din arbeidsplass er sikret i fremtiden så vet ikke jeg, men det får i det minste meg til å lure på hva det er man ser for seg vi mennesker etter hvert skal drive med?

For selv om vi her i vesten ser ut til å få færre barn så øker jo bare befolkningen ellers i verden, og med FNs planlagte immigrering av 150 000 000 mennesker fra Afrika til hovedsakelig Europa så må man jo spørre seg hvilke jobber politikerne ser for seg disse menneskene skal ta?

Nå er det kanskje noen som vil hevde at jeg er negativ og at jeg må se mer positivt på ting, og det kan nok hende, men fakta er like fult at alle disse menneskene også skal ha en jobb å gå til, at de skal ha ett hus å bo i, og at de må være med å bidra til fellesskapet om de mange sosiale godene vi har i dag skal kunne fortsette å eksistere.

Det er av disse grunner jeg stiller meg spørrende til om våre politikere virkelig VET hva de driver med når de undertegnet den såkalte «Global Compact on migration» som blant annet USA har trukket seg ut av da ideen er at det i all hovedsak er vestlige land som skal forplikte seg til å motta verdens mange millioner immigranter.

Så med tanke på at vi om en 15-20 år ikke vil ha bruk for rundt 50% av alle de som arbeider i dag så mener jeg det er ett legitimt spørsmål å stille seg «hva alle disse uutdannede immigrantene skal bidra med i samfunnet vårt som ikke roboter kan gjøre?»

Vel, jeg lar det være opp til hver enkel av dere å komme frem til en egen konklusjon om hvorvidt dere tror roboter vil kunne erstatte menneskelige arbeidere eller om dere tror vi kommer til å ha bruk for de mange hundre tusentals immigrantene FN planlegger å immigrere til vesten.

Har du en kommentar til dette innlegget vil jeg gjerne høre fra deg i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar