Lave spermcelle tall er en fare for menneskehetens eksistens

Kvaliteten på vestlige menns sædceller er i ferd med å bli så dårlig at det kan varsle ett digert problem som om ikke noe gjøres kan bli ett problem som kan true menneskehetens eksistens.

Undersøkelsen av rundt 124 000 menn som har besøkt ulike fertilitetsklinikker i Europa og USA viser at spermkvaliteten er synkende, og man mener at årsaken kan være en kombinasjon av kjemikalier og vår moderne livsstil skriver den engelske avisen The Mirror.

Ifølge undersøkelsen av de 124 000 mennene i Europa og USA faller spermkvaliteten med ca 2% hvert år, og en separat undersøkelse av sperm donorer som vanligvis har over normal spermkvalitet viser ett tilsvarende nedadgående mønster.

Videre viser en studie som har fulgt spermtellingen fra 1973 og frem til 2011 at spermtallene er redusert med rundt 59% noe som burde skremme de fleste.

Dette er selvfølgelig en nyhet som ikke er særlig positiv for menneskeheten, og det er underlig at ikke flere er mer opptatt av hvilke kjemikalier som tillates i maten vi spiser.

Her på Sundvor.com har jeg tidligere skrevet om det kunstig fremstilte kjønnshormonet BPA (Bisfenol A) som vi finner i så å si all mat emballasje og plastprodukter for matlaging til tros for at Norske Helsemyndigheter advarer mot at denne kjemikalien påvirker utviklingen av mannlige kjønnsorgan, og kan bidra til redusert fertilitet hos både menn og kvinner.

Selv har jeg ringt til Helsedirektoratet for å spørre hvordan man kan godkjenne bruken av Bisfenol A (BPA) i plast som benyttes innen matproduksjon da det egentlig er helt unødvendig, og kun gjøres for å spare penger.

Jeg fikk selvfølgelig aldri noe svar på mine spørsmål, og problemet med BPA i maten vår er i dag større en noen gang.

Så spør dere selv om ikke deres barn fortjener bedre, og om ikke det burde være ulovlig å benytte kjemikalier i plastemballasje for mat som smitter over i maten og dermed hemmer barnas normale kjønnsutvikling?

Dersom du har en kommentar til innlegget så vennligst legg den igjen i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Andre kidler: BBC, Human Reproduction Update

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar