Blogg

Kan trenden med mini-hus også bli populært i Norge?

De aller fleste drømmer om å eie sitt eget hus, men som vi alle vet så har prisene både på tomter og hus skutt i været de siste årene samtidig som stadig flere unge sliter med å kunne opparbeide seg nok egenkapital til å låne penger i banken.

Disse økonomiske forholdene er ikke unike for Norge, og har i mange land presset mange unge til å tenke nytt om de skal kunne oppfylle drømmen mange har om og eie sitt eget hus samtidig som de har frihet til å kunne reise og realisere seg selv.

En løsning mange unge ser ut til å trekkes mot er ideen om å bygge seg ett såkalt mini-hus som vil redusere kostnadene ved med å bo, og dermed gir dem mer økonomisk frihet til å prioritere andre ting i livet.

I videoen under kan du se hvordan en enslig mor i USA har bygget sitt eget mini-hus for seg og sin datter for på den måten å kunne gi sin datter muligheten til å gå på en bedre skole, og bo i ett bedre nabolag.

Innlegget fortsetter under videoen:

Mini-hus er selvfølgelig ikke en løsning for alle unge, men det kan kanskje friste en del unge og eldre som har ett ønske om å komme seg ut av gjeldskarusellen de fleste av oss i dag sitter fast i, og jeg tror vi om få år vil se stadig flere både av økonomiske og sosiale grunner kommer til å se til mini-hus som ett reelt alternativ for seg og sin familie også her i Norge.

Spørsmålet blir derfor om du kunne tenke deg å bo i et mini-hus, en båt eller lignende for å bli økonomisk uavhengig?

Legg gjerne igjen din kommentar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply