Blogg

Født i feil kropp eller mental lidelse?

I dag leste jeg en artikkel i Dagbladet.no om den 17 år gamle gutten som kaller seg Emma, og som lever av å lage youtube videoer hvor han sminker seg, rydder rommet og gjør andre dagligdagse ting.

I artikkelen til Dagbladet får vi kun en kort beskrivelse av hva Emma Ellingsen som gutten nå kaller seg driver med på youtube, og vi blir samtidig presentert med en video som mer eller mindre glorifiserer Emma’s livsstil.

Dette mener jeg er skammelig da stadig mer informasjon nå tyder på at transseksualitet er en form for mental sykdom (kjønnsdysfori) som ikke bør behandles gjennom kjønnsskifte, men heller bør behandles som en psykisk lidelse da problemene disse individene sliter med som oftest ikke forsvinner selv om vedkommende foretar en operasjon eller kler seg som ett kjønn de ikke er.

Nå sier jeg ikke at denne Emma personen i Dagbladets artikkel ikke er lykkelig med sitt liv, men det jeg sier er at Dagbladet om de ønsker å fremstå som en seriøs nyhetsformidler og ikke bare ett politisk propagandablad også burde si noe om de negative sidene ved å la sine barn leve ut sin transseksualitet slik Emma gjør.

I USA kan man i dag finne stadig flere transseksuelle som var med på selve «revolusjonen» for å sette fokus på trans seksualitet, og retten til og kunne skifte kjønn som i dag går sterkt ut og advarer mot nettopp skjønnsskifte, og som sier at man nå heller må fokusere på å jobbe mer med de underliggende mentale problemene kjønnsdysfori medfører.

I videoen under kan du se en dokumentar om tre amerikanske menn som forteller sin historie, og som i dag har skiftet kjønn tilbake til sitt opprinnelige kjønn da ett kjønnsskifte ikke løste noen av de problemene de sleit med mentalt og som de trodde ett kjønnsskifte ville kurrere.

Innlegget fortsetter under videoen:

Jeg vil understreke at jeg personlig ikke har noen problemer med at en voksen mann eller kvinne velger å leve sitt liv på den ene eller andre måten, men jeg synes det er skammelig når jeg hører om foreldre som forteller at dems 2-3 år gamle sønn er «født i feil kropp» og derfor forsøker å oppfostre barnet som noe det ikke er.

Videre mener jeg det er skammelig at Dagbladet og andre mediekanaler i Norge IKKE stiller seg mer skeptiske til programmer som dette «FØDT I FEIL KROPP» programmet som gikk på TV2, og ikke følger opp programmet ved å vise begge sider av saken på en seriøs og balansert måte.
Statistikk har vist at problemet med høye selvmordstall blant transseksuelle ikke er gått ned selv om transseksuelle i dag kan få utført skjønnsskifte, og som de tre mennene i videoen over forteller kan man tvert imot se at statistikken i dag ser enda dårligere ut en hva den gjorde før muligheten for ett kjønnsskifte ble tilgjengelig.

Personlig mener jeg at når det er snakk om barn så bør man forsøke så langt det lar seg gjøre å la barnet utvikle seg i forhold til det biologiske kjønnet de måtte ha, og skulle barnet ikle seg mor eller fars skjerf eller prøve mors sminke så bør man ikke konkludere med at barnet er «født i feil kropp».

Nå er det sikkert mange som er uenige med meg i denne saken, men jeg ber dere se HELE dokumentaren som er vedlagt i dette innlegget før dere legger igjen deres kommentar, og jeg ber dere spørre dere selv «hvordan en mor eller far kan vurdere at et 2-3 år gammelt barn er født i feil kropp?»

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply