Blogg

Norsk presses manglende uavhengighet

I går satt jeg og fulgte med på TV2 Nyhetskanalens valgsending om det pågående valget i USA, og man skal leite lenge for å finne noe som er mindre objektivt en nettopp norsk presses dekning av Donald Trump.

Overskriften TV2 hadde under så å si hele sendingen var «økt høyreekstremisme», og man snakket ustanselig om hvordan Donald Trump angivelig var ansvarlig for omtrent alle voldshandlinger som har hendt siden han ble valgt til president, og han skal tydeligvis være anti-semitisk til tros for at hans datter og barnebarn er jødiske.

Ja tenk dere det folkens. I følge Norsk presse skal angivelig Donald Trump benytte det faktum at hans datter er Jødisk som et dekke for sin egen antisemittisme, og han det faktum at hans politikk har ført til de laveste arbeidsledighets tallene noen sinne blant latin amerikanere og afro amerikanere er beviser for hans tydelige rasisme.

Som dere kan tenke dere ble det hele veldig latterlig, og vi fikk ikke høre et eneste ord om hvordan Trumps politikk har ført til de laveste arbeidsledighetstallene noen sinne blant fargede i USA, og at Trump av Israels statsminister lovprises som Israels største venn.

Men hva har vel slik å si for norsk politisk presse som er overfylt med hardbarkede sosialister som hovedsakelig lever av den statlige pressestøtten, og som dermed er helt avhengige av at statsapparatet stadig bygges større og større etter den sosialistiske modellen.

Nå må gjerne TV kanalene være partiske, men da bør de virkelig stå på egne bein og IKKE motta statlig støtte som er ment å sørge for medienes objektivitet, og man burde om man ønsker å fremstå seriøse og ikke som kun fremstå som «fake news» i det minste være delvis objektiv.

Vel gjerne si hva du mener om denne saken, og om du er enig i at objektiviteten til norsk presse ikke er til stede under dekningen av det pågående amerikanske valget.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply