Blogg

Når blir man voksen, og må man virkelig bli det?

Den siste tiden har jeg tenkt en del på hvorfor det er slik at man på et eller annet tidspunkt bare må innse at man er blitt voksen, og at man derfor ikke lengre kan bedrive enkelte hobbyer man tidligere elsket.

Personlig føler jeg at jeg ALDRI har blitt helt voksen, og jeg synes det er trist at man skal måtte slutte å like mange av de tingene man tidligere har gjort bare fordi man når en viss alder, og jeg lurer på om det virkelig er så farlig om en voksen mann eller kvinne liker å lese fantasi sjangeren, spille dataspill eller se på tegnefilmer?

Selv har jeg fått høre at det å spille dataspill og lese fantasibøker er barnslig, og at jeg kanskje burde gjøre mer «voksen ting» uten at noen helt kan fortelle meg hva det vil si.

Er det å se på fotball på TV en voksen ting eller er det en barnslig ting?

Før krigen ble det å spille fotball eller det å i det heletatt bedrive en idrett ansett for å være noe barn drev med, og at voksne ikke hadde tid til og tulle med slikt, men som vi alle vet så har dette endret seg og man anser i dag det å sitte foran TV’n og se på sport som noe av det mest voksne man kan drive med.

Med andre ord har ideen om hva voksne gjør i fritiden sin endret seg, og jeg tror vi etter hvert som flere av oss som vokste opp med dataspill, manga, anime, rollespill og andre rariteter som våre fritidsinteresser så vil vi se at også ideen om hva en voksen kan og ikke kan gjøre nok en gang endrer seg.

Man kan jo for eksempel spørre seg hvorfor det å spille kortspill som poker eller bridge anses for å være en aktivitet for voksne, mens det å spille et dataspill anses for å være barnslig?

For meg er det ingen forskjell her, og jeg mener folk må få lov å bedrive den aktiviteten de selv måtte ønske så lenge de ikke skader andre eller hindrer andre fra å leve sine liv slik de ønsker, og jeg tror at stadig flere deler denne oppfatningen så lenge man som voksen ikke lar hobbyen komme i veien for ens evne til å fungere som en produktiv samfunnsborger.

For min egen del så tror jeg ikke at jeg noen gang kommer til å legge fra meg min interesse for fantasi sjangeren når det kommer til bøker og film, og jeg tror nok jeg kommer til å fortsette og spille dataspill så lenge synet og sansene mine tillater det.
Så hva mener du det vil si å være en voksen? Legg igjen din kommentar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply