Burde norske skoler innføre skoleuniform for sine elever?

I dag leste jeg en artikkel i Nettavisen der man skriver om skoler i England som nå «bannlyser Canada Goose-jakker» da disse er så dyre at mange foreldre ikke har råd til å kjøpe jakkene til sine barn.

Ifølge ledelsen ved skolene innføres «bannlysningen» av designerjakkene for å beskytte elever som kommer fra ressurssvake hjem, og ideen er at gjennom å bannlyse jakkene vil presset på de ressurssvake elevene bli mindre.

Det er når jeg hører dette jeg spør meg selv om det kanskje ikke hadde vært en bedre ide og innføre en kleskode for skolene eller enkelt og greit innføre en skoleuniform slik man har ved de aller fleste skoler i ASIA?

Gjennom å innføre en skoleuniform vil alle barna ved skolen kles likt, og man vil unngå problematikken med at elever flagger sin status ved bruk av designerjakker eller andre dyre designerklær, og jeg tror det også vil kunne gjøre det enklere for elevene og føle en viss tilhørighet til skolen og hverandre.

Skolene kunne også tjene litt på salg av skoleuniformene og jeg tror at man også burde selge ryggsekker slik at elevene også hadde like ryggsekker.

Nå bør man selvfølgelig ikke ta dette alt for langt, og jeg vet en del «feminister» nå vil rope at det er mannssjåvinistisk når de ser bildet av skoleuniformene øverst i innlegget her ettersom det viser en feminin uniform med skjørt, og til det vil jeg si at selvfølgelig bør en jente kunne velge skoleuniformen med bukser om de ønske å bruke bukser fremfor skjørt.

Poenget er at man ville ha en felles uniform og at elevene ville føle tilhørighet og ingen ville føle de kom på skolen i klær som tilsa at de kom fra en dårligere stilt familie en andre elever.

Så hva mener dere alle om å ha innført skoleuniformer på norske skoler?

Legg igjen din kommentar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar