Blogg

Er jorden flat eller er den rund?

De aller fleste vil sikkert bare riste på hodet når de blir fortalt at det i 2018 finnes folk som enda holder fast ved at jorden er flat, men faktum er at denne teorien nå ser ut til å få stadig mer «vind i seilene».

Selvfølgelig er det sikkert mange av disse «nye» flat jord entusiastene som leker med tanken mer for å provosere eller for og fremme et politisk poeng, men man nå nok også anta at det finnes mange som blir med i flat jord bevegelsen som faktisk tror det finnes en kjempe konspirasjon for å skjule at jorden er flat.

Ved årets Flath Earth konferanse som gikk av staben den 15-16 November i Denver, Colorado i USA betalte de ca 650 deltagerne ved konferansen opp mot 250 dollar billetten i tillegg til ekstra avgifter for deltagelse på foredrag fra spesielt inviterte gjester noe som sikret får mange til å hevde hele bevegelsen er en type «pyramide svindel» for og frarøve godtroende individer sine hardt tjente penger.

Nå vet ikke jeg hva årsaken bak flat jord bevegelsen er eller hvorfor folk velger å tro på denne alternative vitenskapen, men det er jo spennende og høre hva de har og si, og forsøke å se hvilke alternative forklaringer folk kan komme opp med for hvordan dag og natt skapes, og hvordan man forklarer stjerner, månelandingen osv.

Under kan du se en animasjon over hvordan enkelte ser for seg dag og natt fungerer og kan forklares på en flat jord, og jeg må si denne forklaringen faktisk ikke høres så dum ut. Det er først når vi begynner å snakke om fysikk jeg føler flat jord folkene virkelig faller av lasset med sine forklaringer, og ofte viser hvor lite fysikk og faktisk vitenskap de virkelig kjenner til.

I videoen under kan du høre noen teorier om den flate jorden, og du kan gjøre deg opp egne meninger om ideene og menneskene som tror på dem.

Kom gjerne med din kommentar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply