Blogg

Kan politiet virkelig beskytte deg og din familie?

Her om dagen leste jeg en artikkel om hvordan en politikvinne som var tilstede på en skole ble banket opp av tre ungdomsskole elever da hun forsøkte å stoppe en pågående krangel.

Ifølge artikkelen skal også politipatruljen som ble sendt for å bistå politikvinnen ha blitt angrepet av elevene som tydeligvis ikke eier noen respekt for lovens håndhevere her i landet, og jeg må igjen spørre meg hvordan i all verden styresmaktene forventer at jeg nå skal respektere politiet og tro at de kan beskytte meg og min familie fra samfunnets mange kriminelle volds personer?

Jeg har i mange år sagt at jeg er for at vanlige lovlydige borgere i landet bør kunne bære våpen, og at vi må styrke selvforsvarstetten slik at det er oss lovlydige borgere de kriminelle bør frykte og ikke omvendt slik det er i dag.

Spør deg selv om du virkelig tror du har muligheten og evnen til å forsvare deg selv og din familie om noen først skulle bryte seg inn hjemme hos deg, og spør om du tror politiet virkelig ville kunnet hindre kriminelle fra å skade deg eller din familie?

Svaret er nok at du fort vil se at politiet først dukker opp etter at de kriminelle har fått begått sin kriminelle handling, og at de IKKE sitter fint og venter på at politiet skal komme hjem til deg før de forsøker og stikke deg ned eller lignende.

En dame jeg kjenner spurte meg en gang hva jeg mente ville være en god måte for henne å kunne forsvare seg på dersom noen forsøkte og voldta henne eller hennes datter, og mitt svar forundret henne litt ettersom hun hadde forventet at jeg skulle be henne lære seg en eller annen kampsport eller kjøpe seg pepperspray.

Tipset jeg ga denne kvinnen var å gå og kjøpe seg en signalspray til seg selv og sin datter, og at de burde begynne og gå med denne i veska/lomma. Årsaken til at jeg foreslo å kjøpe en signalspray er fordi man ved å benytte en signalspray ikke er avhengig av å treffe den kriminelle i øynene med sprayen, og at sprayen vil gjøre det veldig enkelt for politiet og fange den kriminelle noe han vil være smertelig klar over.

Sett at en overgriper overfalt en kvinne på gaten og hun startet å spraye rundt seg med maling slik at både hun og overfallsmannen ble full av en signalfarge. Dette ville føre til at overfallpersonen ville være lett å kjenne igjen og spore opp, og for overfallpersonen ville risikoen for å bli tatt nå bli så stor at det og begå en kriminell handling ikke ville lønne seg.

Noen dager senere traff jeg igjen kvinne og spurte henne om hun hadde kjøpt signalspray og jeg ble noe forundret over svaret hun ga meg. Det hun sa var at hun hadde dratt til en butikk for å kjøpe en liten sprayboks som passet i vesken hennes, men da hun så at innholdet var etsende så var hun redd det kunne gjøre en potensiell overfallsmann/overgriper blind, og at hun ikke ønsket å skade noen.

Dette gjorde meg selvfølgelig veldig forundret og jeg spurte henne om hva hun mente var viktigst av å redde hennes datter fra og bli voldtatt og passe på at hennes datters overgriper ikke ble blind. Svare hennes var selvfølgelig at det var viktigst og hindre overgrepet på hennes datter, men hun ville ikke gi slipp på ideen om at hun også måtte passe på overgriperens ve og vel.

Dette var selvfølgelig noe jeg syntes virket utrolig merkelig, men etter å ha snakket med en del ulike personer fra ulike bakgrunner så innser jeg nå at folks ønske om å fremstå som snill, omtenksom og politisk korrekt faktisk i mange tilfeller trumfer viljen til og gjøre det som trengs for å sikre egen og kjæres ve og vel.

For meg er det derimot ikke noe tvil om at jeg vil benytte et hvert virkemiddel som kan bedre min evne til å sikre mine kjæres ve og vel mot en potensiell overfallsperson, og jeg mener det er ganske skremmende at ikke alle tenker slik som meg da det indikerer at veldig mange dessverre er så hjernevasket at de til og med ikke innser sitt eget beste.

Så hva mener du om denne saken? Er du villig til å kjempe for din og dine kjæres sikkerheter med alle tilgjengelige midler?

Og mener du som meg at når man snakker om tilgjengelige midler så bør det også inkludere skytevåpen?

Si din mening i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply