Blogg

Hvorfor må helsenorge gjøre ting så vanskelig for pasientene?

For et par uker siden var jeg og tok et røntgenbilde av skulderen min hos selskapet Unilabs, og jeg fikk påvist at jeg har en skade i skulderen som unilabs mener jeg må få sjekket av en ekspert for at man skal kunne vurdere hvorvidt jeg trenger en operasjon.

Hele prosessen hos Unilabs gikk i og for seg ganske greit, og det har i etterkant også gått forholdsvis fort å få en time hos Ullevål sykehus hos en ekspert, men jeg må jo si jeg finner det noe underlig at ikke røntgenbildene fra Unilab ikke automatisk blir gjort tilgjengelige i min helsemappe.

Slik jeg ser det ville det være naturlig at alle borgere i Norge hadde en egen helsemappe som ble delt mellom alle sykehusene i landet hvor en man måtte søke hjelp, og at tilgangen ble autorisert når man aksepterte en time hos et sykehus, og at man slapp å måtte dra med seg egne CD plater til sykehuset hver gang man tok et røntgenbilde slik det ser ut som man må under dagens system.

Da jeg byttet fastlege for noen år siden måtte jeg selv gå til min gamle fastlege og be om å få MAPPEN min slik at jeg FYSISK kunne ta den med til min nye fastlege og levere den der, og det virker for meg som om data min tidligere fastlege hadde i sitt system ikke nødvendigvis var blitt flyttet over til min nye fastlege elektronisk.

Dette virker for meg helt vanvittig tungvint og jeg kan ikke forstå at det skal være så veldig vanskelig for helsenorge å skape et system der du som pasient har «eierskapet» til din egen helsemappe, og at du bestemmer HVEM som skal ha tilgang til mappen din gjennom valg av sykehus lege osv.

For min del nå så må jeg nå benytte en masse tid på å ringe frem og tilbake mellom sykehuset og unilabs for å avklare hvem som skal få røntgenbildene mine, hvilken avdeling de jobber på ved Ullevål sykehus osv,

Nå vet ikke jeg om det bare er meg, men jeg mener da vi burde hat et bedre system i Norge i 2018 en hva man ser ut til å ha i dag, og ettersom jeg nå begynner å få en ganske LANG erfaring med ulike sykehus og helsenorge generelt så må jeg si det virkelig er rom for STORE forbedringer.

Så hva mener dere der ute om helsenorge? Er alt i skjønneste orden eller mener dere som meg at det så absolutt finnes rom for forbedringer som ville gjort livet til pasientene og sikkert også mange leger vesentlig lettere?

Gi din kommentar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply