Blogg

Fremtidens sensur og drapsdroner!

De aller fleste av oss nyter godt av den teknologiske utviklingen og ser stort sett positive sider med teknologi uten å tenke over de negative sidene teknologien kan ha.

I videoklippet under får du se en tenkt situasjon der dagens droneteknologi sammen med dagens eksisterende kunstige intelligens omgjøres til et våpen, og du får et lite innblikk i hvor sårbart vårt samfunn egentlig er om noen skulle benytte dagens teknologi mot oss.

Innlegget fortsetter under videoen:

Nå som du har sett videoklippet har du kanskje litt å tenke over, og at du forstår at allerede i dag med dagens teknologi kan man faktisk gjennomføre de angrepene som det vises til i videoen og at det kanskje er på tide at både politikere og samfunnet som helhet begynner å tenke mer over også de negative konsekvensene med teknologien vi utvikler.

Personlig er jeg ikke motstander av droner, kunstig intelligens eller annen teknologi, men jeg mener at man bør ha en viss kontroll med hva slags produkter og teknologi store internasjonale bedrifter jobber med utviklingen av, og hvem de får selge teknologien til slik at man unngår at terrorister eller internasjonale bedrifter kan benytte teknologien for egen vinning.

Angrepene i videoen du så kunne like godt tenkes kom fra en internasjonal bedrift som ønsker å stoppe politikerne fra å innføre lover som vil skade bedriftens muligheter til øke sin evne til inntjening som det kunne vært angrep fra en mer tradisjonell terror organisasjon som eksempelvis IS.

Jeg tror ikke det er et spørsmål om vi kommer til å se angrep og drap begått med droner, men at det heller er et spørsmål om når vi ser det!

Så hva mener du? Legg igjen en kommentar!

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply