Film

NETFLIX: Bird Box

Da har jeg sett Netflix siste store satsing Bird Box med Sandra Bullock i hovedrollen, og jeg må si at jeg ikke helt ser grunnlaget for de flotte omtalene denne filmen har fått i ulike medier.

I Nettavisen beskrives filmen som «den mest skremmende filmen noen sinne» og flere filmanmeldere har på twitter og andre sosiale medier nesten utelukkende kommet med positiv kritikk av filmen.

Omtale fra Twitter.

Hva mener så jeg om denne filmen spør du kanskje nå?

Da jeg først så reklamen for filmen på Netflix og på youtube trodde jeg filmen skulle være en veldig god skrekkfilm, og jeg hadde store forventninger da jeg sent på julaften satte meg ned i sofaen foran TV’n og trykket på play knappen.

Allerede etter de første 20 minuttene viste jeg stort sett hvordan filmen ville ende, og jeg begynte ganske raskt å gå lei av de klassiske klisjeene som gjør at man med enkelhet kan forutse hva som kommer til å hende i neste sene.

Filmen begynner med at Sandra Bullocks karakter i filmen er gravid og skal til sykehuset for å ha en ultralyd kontroll, og for at filmen skal være innenfor de politisk korrekte rammene som i dag styrer handlingen i de fleste nye filmer så var hun selvfølgelig svært negativ til det faktum at hun snart skulle bli mor.

Vi får så se hvordan et fenomen som tidligere har spred seg i Europa og eller i verden plutselig også dukker opp i USA ved at en kvinne tar livet av seg selv på sykehuset hvor Sandra Bullock har fått utført sin ultralyd undersøkelse, og vi ser hvordan vår hovedkarakter som følge av en del hendelser ender opp i et hus sammen med flere andre som har søkt tilflukt fra de merkelige hendelsene som får folk til å ta sitt eget liv.

Fra dette punktet av og utover blir hele handlingen så klisjeaktig at det hele nesten etter min mening ble latterlig, og jeg kan ikke se hvordan noen kan si at denne filmen var så veldig skummel eller spennende.

Personlig vil jeg ikke anbefale denne filmen for folk som ønsker å se en skrekkfilm, men for de som kun ønsker å fordrive litt tid så kan selvfølgelig filmen være helt grei og se.

Har du et annet inntrykk av denne filmen så gjerne del dine meninger om den i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply