Anime

My Hero Academia (Japansk: Boku no Hīrō Akademia)

My Hero Academia (Japansk: Boku no Hīrō Akademia) er en Japansk tegneserie(magna) som er blitt omgjort til tegnefilm eller Anime som det kalles på «fagspråket» der handlingen er lagt til ett alternativt univers der nesten alle mennesker er født med spesielle egenskaper som kalles «Quirks».

Protoganisten i serien er Izuku Midoriya som er en normal ungdomsskoleelev og kalles derfor av sine medelever for (Kosei) norm, da han ikke har noen superkrefter og dermed tilhører minoritetsbefolkningen i dette alternative universet.

Serien begynner med å forklare hvordan alle mennesker er født med en eller annen superkraft, og at det bare er ca 10 prosent av befolkningen som fødes uten disse spesielle egenskapene noe som fører til at vår «helt» blir ett slags mobbeoffer på skolen.

Som du sikkert kan tenke deg er det selvfølgelig vår protagonists største ønske å kunne bli en «superhelt» slik som hans store forbilde «All Might» er, men for å kunne bli det må han komme inn på superhelt skolen.

Dette målet ser for vår protagonist ut til å være en umulighet ettersom man må ha superkrefter for å kunne gå på superskolen, men tilfeldighetene fører til at vår unge protagonist en dag på vei til skolen blir tvunget til å vise stort heltemot i ett tappert forsøk på å redde sin skolekamerat, men ender opp med å måtte reddes av sitt store idol «All Might».

«All Might» viser seg å være døende og er på jakt etter sin arvtager, og ettersom vår protagonist viste stort heltemot selv uten å inneha noen superkrefter velger «All Might» å gi sine superkrefter videre til vår unge protagonist og hjelper ham å komme inn på superhelt skolen.

Dette blir dermed starten på vår unge helts reise mot å bli den neste store superhelten, og vi følger han og hans klassekamerater på reisen mot ett liv som superhelter.

Serien er veldig bra animert og har en god historielinje som hvor du fort vil føle du blir trukket inn i en spennende og morsom verden.

Serien passer for folk av alle aldere, men det er synd for de små at serien ikke er blitt dubbet til Norsk enda, og at det ser ut som om det vil ta tid før Norsk TV og film oppdager at Anime faktisk er ett fenomen som ser ut til å bli stadig mer populært blant unge også i Norge og ellers i vesten.

For de som kan lese engelsk teksting kan serien sees på strømmetjenesten Crunchyroll.com.

Leave a Reply