Ønsker virkelig politikerne å gjøre noe for miljøet?

Her om dagen satt jeg og så hvordan en liten familie på fem som seilte verden rundt i en katamaran installerte solcellepaneler på taket til sin seilbåt for å få nok strøm til å drive kjøleskap, TV, datamaskin og annet elektrisk utstyr som var om bord, og jeg spurte meg om ikke solceller også ville kunnet fungert på hustak på land?

Selvfølgelig er det mulig å installere solcellepanel på hustak og dermed øke produksjonen og forbruket av såkalt ren fornybar energi, men spørsmålet er om politikerne og EL-bransjen virkelig ønsker at folk produserer mer av sin egen elektrisitet?

Tenk dere om politikerne innførte en lov som sier at alle hustak skal være 75% dekket med solceller for at man skal redusere det totale co2 utslippet til Norge, og for at flere skal produsere sin egen strøm. Tror dere dette ville fått støtte fra EL-bransjen eller tror dere de ville benyttet millioner av kroner på lobbyvirksomhet for å få stoppet et forslag som ville føre til reduserte inntekter for dem?

Jeg mener også at om man laget en lov som tilsa at man hadde krav på å få solgt overskuddet av elektrisiteten man produserte hjemme til el-selskapene så ville mange flere valgt å sette opp solceller, og jeg tror videre at etter hvert som solcellepanel på taket ble mer utbredt ville dette også endret måten man bygget hus og forretningsbygg på da man ville tatt med i utregningen kostnadene ved installasjonen av solcellepanelene og den eventuelle inntjeningen man kunne få av dem.

Eksempelvis mener jeg mange forretningsbygg som allerede i dag er kledd i glass med enkelhet kunne fått kledd store deler av sin fasade med solcellepaneler, og at mange bygårder og rekkehus også ville kunne utnytte solenergi for å gi beboerne eksempelvis gratis oppvarming og/eller varmt vann.

Slik jeg ser det så er det litt underlig for meg at våre politikere hele tiden ser ut til å snakke om miljøet osv, men det ser aldri ut som om de er villige til å finne løsninger som både er bra for miljøet og som vil kunne være en økonomisk gode for landets borgere.

Personlig ser det ut for meg som om våre politikere er mer opptatt av å rope ut hvor miljøbevisste de er så lenge løsningene innebærer en beskatning av vanlige folk, og så lenge de ikke fører til reduserte inntekter for energibransjen som jeg vil tro benytter store millionbeløp på lobbyvirksomhet her i Norge.

Så hva tror du? Legg igjen din kommentar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar