Blogg

Hvorfor skal jeg måtte betale for et produkt jeg ikke vil ha og ikke bruker?

Tenk deg og jeg i dag sendte deg en regning på 1500 kroner for et produkt du hverken ønsket eller hadde bruk for, og deretter forklarte deg at om et halvt år så ville du få nok en regning av meg på det samme produktet.

Tror du virkelig du ville betalt denne regninger eller ville du ment dette var helt latterlig, og at det rettferdige ville være at de som benyttet seg av mitt produkt var de som også betalte for det, mens du og alle andre som ikke ønsket eller benyttet seg av produktet slapp og betale for noe dere ikke hadde kjøpt?

I dag fikk jeg regningen for de første seks månedene på NRK lisensen og jeg blir like forbanna hver gang jeg mottar denne forbannede regningen da jeg ikke på noen måter benytter meg av NRKs tjenester.

Personlig mener jeg NRK lisensen er alt for høy da jeg ikke mener vi har bruk for en statseid TV og radiokanal, og jeg heller ikke ser noen grunn til at man trenger et så stort NRK som det man har bygget opp i dag.

Skulle man argumentere for at man har bruk for en statseid informasjonskanal så mener jeg at man fint kunne finansiert den med en lisens over skatteseddelen på 500 kroner i året fra ALLE statsborgere, og at denne informasjonskanalen ikke skulle ha sendt TV serier, fotballkamper osv som man må betale flere hundre millioner kroner for rettighetene til.

En statseid informasjonskanal kunne hat sendinger fra Stortinget, og hat en til to nyhetssendinger og værmelding om dagen. Jeg ser ingen behov for at man må ha en eller TRE statseide TV kanaler som folk er tvunget til å betale for i et fritt demokrati der folk selv bør kunne bestemme hvilke produkter de ønsker å benytte seg av eller ikke.

Jeg håper at den borgerlige regjeringen nå i 2019 skal privatisere NRK og fjerne NRK lisensen en gang for alle slik at vi som hverken ønsker å se på, eller betale for NRK kan slippe det.

Hva mener du om denne saken? Legg igjen din kommentar i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Leave a Reply