Hvorfor må strømprisene settes opp i Norge?

I dag har jeg lest at strømprisen her i Norge må settes opp på grunn av kulden og at vi nå i dag har den høyeste strømprisen på mange år, men det ser ikke ut som om det er noen som spør seg «hvorfor prisen må settes opp?».

Dersom man sjekker litt rundt så finner vi ut at selv om det er lite vann i vannmagasinene til Norske strømprodusenter så fortsetter norske strømprodusenter salget av norsk elektrisitet til utlandet, mens de samtidig kjøper inn «skitten» kullkraft fra land som polen som så selges dyrt til norske forbrukere.

Spørsmålet mitt er derfor «hvorfor kan man ikke redusere salget av «ren» vannkraft fra Norge til utlandet, og holde prisen for elektrisitet i Norge på et noenlunde stabilt nivå?»

Dersom strømprodusentene ser at det begynner å bli reduksjon i vannmagasinene burde de begrense salget av elektrisitet til utlandet eller øke prisen på elektrisiteten de eksporterer slik at norske kunder kan ha en rimelig stabil strømpris.

Strømprodusentene sier selv dette handler om pris og fortjeneste, og man kan ikke unngå å trekke konklusjonen at strømprodusentene med viten og vilje sørger for at det er «lite» vann i vannmagasinene for å kunne skru opp prisen.

Personlig tror jeg Norske kunder nå må begynne å si fra at «nok er nok», og kreve at politikere og strømleverandører nå sørger for at man får en rimelig og stabil strømpris her i landet.

Si gjerne hva du mener om denne saken i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar