Kan Wim Hof metoden redusere stress og angst?

Det er kanskje ikke så veldig mange der ute som har hørt om Wim Hof metoden eller om mannen bak den som per dags dato innehar hele ni ulike verdensrekorder hvor bestigelsen av Mount Everest ikledd kun shorts og fjellsko var en av dem.

Så hvordan kan en tilsynelatende helt vanlig mann fra Nederland greie å sette hele ni verdensrekorder som alle ved første blikk kan virke som umenneskelige bragder?

Svaret er ifølge han selv en egen pustemetode hvor man benytter kaldt vann sammen med en helt spesiell pustemetode for å kunne øke kroppens inntak av oksygen slik at man kan stabilisere kroppstemperaturen, og kan øke kontrollen over de ulike kroppsfunksjonene som til vanlig er styrt av den såkalte «reptil» hjernen.

I videoen under kan du se en dokumentar der du får forklart hva «Wim Hof Metoden» er, og du får høre hvordan den ikke bare har fått oss vanlige folk til å undres over hva som virkelig hender i kroppen når den blir benyttet, men at også forskere har gått grundig til verks for å kunne finne ut hvorvidt metoden faktisk kan dokumenteres og verifiseres vitenskapelig.

Som du sikkert fikk med deg i dokumentaren så har man ved hjelp av vitenskapen langt på vei dokumentert at Wim Hof metoden faktisk fungerer, og at den ikke bare fungerer for Wim Hof, men at det er en meditasjonsmetode som faktisk i ulik grad kan fungere for oss alle.

Du får også høre hvordan Wim Hof selv tror at hans unike metode vil kunne fungere som et hjelpemiddel for folk som sliter med angst og andre tilsvarende lidelser, og at enkelte undersøkelser som er gjort viser at hans metode faktisk kan ha en bedre virkning som behandling av angst en dagens kunstig fremstilte legemidler som har en hel del bivirkninger.

Tiden er kanskje inne for at man ikke satser alt på at legemiddelindustrien skal kunne kurere alle lidelser vi mennesker har, men at vi kanskje også må begynne å se mer på hvilke evner kroppen selv har til å kunne reparere og kurere ulike skader og lidelser om vi bare kan forstå mer av forholdet mellom kroppen og hjernen/sjelen.

Så hva mener du om Wim Hof metoden? Tror du den fungerer, og er du villig til å prøve den selv?

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar