Verdens første selvbevisste maskin kan ha sett dagens lys ved Universitetet i Columbia

Forskere ved Columbia University, i New York hevder nå å ha skapt verdens første selvbevisste robot, og sammenligner robotens selvbevissthet med den til et nyfødt barn.

Maskinen som er en robotarm har utviklet seg helt selvstendig til å kunne utføre små oppgaver, og kan også selv finne løsninger på problemer som oppstår uten menneskelig interaksjon.

Forskerne har blant annet byttet ut deler med skadede deler for å se hvordan roboten ville håndtere det, og roboten fant fort ut hvordan den skulle tilpasse seg skaden for og kunne fullføre oppgaven den ble gitt.

Professor Hod Lipson sier at han tror roboten nå er på et tilsvarende sted et nyfødt barn i en krybbe er, og at den nå utforsker verden og forsøker å finne ut hvor og hvem den er.

Roboten ble designet uten kjennskap til fysikk og geometri, og har på egenhånd lært seg hva disse tingene er og hvordan verden rundt den fungerer.

Dette kan være et kjempe gjennombrudd for utviklingen av kunstig intelligens, og skal man tro eksperter på feltet vil maskiner når de først blir selvbevisste kunne utvikle seg uhyrlig raskt så nå får vi vente å se om vi hører mer fra Professor Hod Lipson og hans forsker team ved Columbia University.

Tror du kunstig intelligens kan være en trussel eller en fordel for menneskeheten?

Kilde: express.co.uk, UPI.com

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar