Sædbanker frykter DNA testing skal avsløre anonyme sæd donorer!

Etter at en amerikansk kvinne som ble gravid med sperma fra en anonym donor DNA testet sin nå fem år gamle datter med en DNA test fra firmaet 23andMe, frykter Sædbanker at tilgangen opp anonyme donorer vil avta ettersom DNA testene kan avsløre hvem de anonyme donorene er.

23andMe er et firma som utfører DNA tester for privatpersoner som ønsker å vite mer om sin familie og sitt opphav, og flere tilsvarende bedrifter tilbyr også tjenester der de søker i sine DNA databaser for å finne kundens nære slektninger.

Har en sperm donor tatt en DNA test i et av firmaene som tilbyr dette på nettet, og IKKE har huket av for at hans opplysninger skal behandles konfidensielt, og at han ikke ønsker kontakt med eventuelle slektninger så vil slektninger som også tar en DNA test finne ut hvem han er.

Med andre ord vil en mann som har levert sperm som anonym til en spermbank risikere i fremtiden at han blir kontaktet av barn som ønsker å vite mer om sitt opphav.

Personlig mener jeg alle barn har en rett til å vite hvem dems foreldre er, og jeg mener at anonyme donorer ikke burde være lovlig, og at barna ved fylte 18 år selv bør få avgjøre hvorvidt de ønsker og vite sitt genetiske opphav.

Og jeg mener det burde vært obligatorisk med DNA testing ved fastsetting av farskap når barnet blir født.

Hva mener du om saken? Si din mening i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Author: Aage Johan S. Sundvor

Legg igjen en kommentar